Från 9 februari 2011: En inte helt ovanlig dag på jobbet som journalist: jag träffar en för mig dittills okänd människa som jag ska intervjua och presentera för mina läsare. Den här gången var det Christer Andersson, då nytillträdd chef för Arjeplogs kommuns samhällsutvecklingsförvaltning.  / Marianne

Inga ärenden är för små. Inga ärenden är för stora.
Christer Andersson, nytillträdd chef för Arjeplogs kommuns samhällsutvecklingsförvaltning, ser fram emot sina arbetsuppgifter.

-Grundtanken är att ge kommunmedborgarna en effektiv service med hög kvalitet, säger han.

Det är ett brett ansvarsområde som Christer Andersson ska ta grepp om. Men han räds inte uppgiften.
-Det känns som en balanserad förvaltning där allt hänger ihop. Miljöfrågor, byggnadsfrågor, räddning, fysisk samhällsplanering, utvecklingsstrategi, information, näringslivsutveckling – alla delar påverkar varandra. Ett näringsliv i ett samhälle kan aldrig utvecklas om inte samhället utvecklas i samma takt.

Arjeplog är långt ifrån främmande mark för Christer Andersson. Han är uppväxt i Boden, där han de senaste åren har arbetat på kommunens tekniska förvaltning.
Men i Arjeplog har han vistats en hel del, både i tjänsten i en tidigare anställning hos länsstyrelsen, och på fritiden.
-På länsstyrelsen hade jag hela länet som mitt arbetsfält, och eftersom jag är en hängiven fiskare har det varit naturligt för mig att komma hit även på fritiden.

Christer Andersson hade inte tillbringat många dagar på sitt nya jobb förrän han träffade ett par av sina gamla arbetskamrater från sin anställning hos Länsstyrelsen, naturbevakarna Tom Wiklund och Magnus Eriksson.
-Det var trevligt, ett kärt återseende, säger han.

På samhällsutvecklingsförvaltningen har ytterligare två personer nyanställts, Ingela Forsberg-Edholm (utvecklingsstrateg) och Ulrika Rönnholm(informatör).
Just nu är deras dagar fulltecknade med möten och planeringar. Det är mycket som ska organiseras och struktureras.
-Det är intensiva dagar, men det är roligt. Och att ha roligt på jobbet är viktigt, säger Christer Andersson.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 9 februari 2011.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x