070-344 20 23

Från 30 januari 2011: Tänk vilken lyx! Vilka möjligheter som finns precis i vår närhet. Även om vi befinner oss mitt i samhället. /Marianne

Isbanan i Gäddviken är uppskattad av både ung och gammal. Närheten till skola och förskola gör att den utnyttjas flitigt som utflyktsmål för barnen.

Isbanan, som är perfekt för skridskoåkning, är ungefär 500 meter lång, och det är Arjeplogs Sportklubb som står för plogningen.

Säkerhetsmarginalerna är rejäla, både på hösten och våren.
-Vi väntar till isen är riktigt, riktigt tjock innan vi plogar upp banan, säger Åke Ranberg. Minst fyrtio centimeter ska det vara innan vi går ut med maskiner.

Barn och personal vid Arjeplogs förskola är trogna besökare i Gäddviken. Denna vinter har tyvärr bjudit på mycket kyla, men så fort temperaturen tillåter görs utflykter till isbanan.

-Men tyvärr är det inte alla som tänker på att hålla snyggt här, säger förskoleläraren Ingrid Westerlund och visar resterna från ett fyrverkeri.
Dessutom har eldpallen bränts upp.

Men det bekommer inte barnen så länge det är varmt och skönt i luften. Dom åker skridskor, klättrar i träd och hoppar i snön.
Tills fröknarna sätter stopp, och det är dags att gå tillbaka till förskolan igen.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 30 januari 2011

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x