Från 20 januari 2011: Kampen pågår fortfarande. Men nu handlar det inte bara om ett förnyat riksintag, utan om skolans överlevnad. Hornavanskolans framtid är i högsta grad oviss. / Marianne

Kampen för att få förnyat riksintag till Hornavanskolans BST-utbildning pågår, på flera håll och kanter.

Kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson har begärt att få träffa både utbildningsdepartementet och Skolverket, och nu tar riksdagsledamoten Maria Stenberg upp frågan i en debatt med arbetsmarknadsministern.

I sitt brev till Skolverkets generaldirektör framhåller Britta Flinkfeldt Jansson utbildningens unika förutsättningar och det samarbete med biltestbranschen som finns. Bland annat omnämns utbildningens motorlaboratorium, med utrustning skänkt av BMW, Daimler, SAAB, Bosch och Knorr Bremse.

I debatten med arbetsmarknadsministern, som har temat “Kompetent arbetskraft”, trycker Maria Stenberg på vikten av det finns arbetskraft med rätt kompetens tillgänglig i Sverige, för att undvika att verksamheten flyttar till andra länder.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 20 januari 2011.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x