Från 7 januari 2011: En liten renovering som blev en stor renovering plus en utbyggnad. Ett litet frö i form av en tanke som gror till något större, och kanske till och med något helt annat, än man tänkt sig. Jag känner igen fenomenet. Hur som helst så är Pipudden ett väldigt fint ställe, och det är glädjande att gården lever och används. / Marianne

Hus-stommen är från slutet av 1940-talet. Sedan dess har flera ombyggnationer gjorts, på både gott och ont. Och den renovering som nu pågår blev betydligt mer omfattande än beräknat.

Men det blir bra. Och satsningen på Pipudden innebär nya utvecklingsmöjligheter för Ice Makers AB.

Privat boende. Hotellanläggning. Alternativmedicinsk mottagning.
Planerna och användningsområdena för Pipudden har skiftat under årens lopp.
När Lars Sundström, vd för Ice Makers AB, fick möjlighet att köpa gården för ett par år sedan hade han ingen färdig plan för vad huset skulle användas till.
-Det handlade mest om att säkra biltestverksamheten här ute på sjön, förklarar han.

Men olika tankar och idéer om hur Pipudden skulle kunna gagna biltestverksamheten började snart ta form. Med en liten utbyggnad av köket skulle det kunna bli en exklusiv plats för mindre konferenser och presentationer.
-Jag kom hit i juni, och det här var inget stort uppdrag. Då. Men det blev större och större, och än är det inte färdigt, säger snickaren Göran Flinkfelt och skrattar.

Ombyggnationen har spräckt alla ursprungliga planer, tidsberäkningar och ekonomiska kalkyler. Den planerade, lilla, utbyggnaden av köket blev till sist en helt ny entre, en veranda och en utbyggnad av övervåningen. Men nu närmar sig slutresultatet, och det blir bra. Mycket bra.

En matsal för catering, en konferenslokal med bedårande utsikt, ett par kontorsplatser och ett par sovrum, allt i direkt anslutning till isbanor på sjön Kakel. Dessutom finns två garageplatser, där hemliga prototyper kan låsas in.
-Vi har en del bokningar för den här våren, och vi kommer förstås att försöka sälja in ännu fler, säger Lars Sundström.

Ovanstående reportage infördes i Arjeplognytt den 7 januari 2011. 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x