Från 8 januari 2011: Över tretusen läsare, de flesta återkommande, redan efter en månad… Det visar att i alla fall en del av min tanke om en hyperlokal tidning, nämligen den att det finns ett stort intresse av nyheter och reportage från Arjeplog, var helt rätt. Däremot var inte min tanke om finansiering rätt, och i dagsläget består finansieringen av intäkter från frilansuppdrag och andra jobb. Det innebär förstås att jag har mindre tid över för att jobba med Arjeplognytt, men jag har precis förnyat utgivningsbeviset och så länge tidningen finns kvar finns också möjlighet till förändring och utveckling. / Marianne

Över tretusen personer, i 22 olika länder, har läst Arjeplognytt.se sedan den 6 december 2010. Och de allra flesta av er, närmare bestämt drygt 80 %, är återkommande besökare på hemsidan.

Att uppnå dessa siffror så snabbt har överträffat mina förhoppningar och förväntningar. Med råge.

Besökssiffrorna på Arjeplognytt.se mäts via Google Analytics.
Av statistiken där kan bland annat utläsas att Arjeplognytt.se har flest läsare i Sverige, följt av Danmark och Norge. En hel del besök kommer från Tyskland, Frankrike, England, Holland, USA och Finland.
Men även i exempelvis Australien, Brasilien och Nya Zeeland finns de som läser Arjeplognytt.se.

Kartbilden visar hur Google Analytics presenterar spridningen av besökare i Sverige.

Det känns mycket stimulerande och roligt att arbeta med Arjeplognytt.se. Fortfarande kommer mejl med hälsningar, tack och lyckönskningar från olika håll, från människor som av en eller annan orsak har ett intresse av utvecklingen i Arjeplogs kommun.

Jag får också många tips, förslag och önskemål om vad som ska finnas på Arjeplognytt.se.
Jag läser alla mejl jag får, och försöker besvara dem. Däremot har jag ingen möjlighet att förverkliga alla idéer och förslag på en gång. Jag måste ta ett steg i taget.

Men fortsätt att besöka Arjeplognytt.se, och fortsätt att skicka in era tips, förslag och idéer. Arjeplognytt.se behöver er för att kunna utvecklas.
Jag har sagt det förr, och jag säger det gärna igen: Tillsammans kan vi göra Arjeplognytt.se till något riktigt, riktigt bra!

Marianne

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 8 januari 2011.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x