Från 22 januari 2011: Att ha eget företag och kunna styra sin dag själv ger livskvalitet. Så var det för Jenny och Lotta och så är det för mig. Arjeplogar´n finns kvar, men ägs inte längre av Jenny och Lotta. / Marianne

Vad gör man om man är trött på stress och jäkt? Om man vill ha mer tid över för sina barn? Om man vill kunna styra över sin dag själv?

Jenny och Lottas svar är förmodligen något otippat:

-Man startar eget företag!

Men det är just så de har gjort. Lämnat det så kallade ekorrhjulet, för att starta företag tillsammans.
Att ge ut Arjeplogar´n blir den huvudsakliga verksamheten. Utöver detta erbjuder de i dagsläget även ett ljusrum, där vintertrötta kan ladda sina batterier och få ny energi.
-Vi börjar så här, sen får vi se, säger Lotta Lestander.

Företagsnamnet, Jenny & Lotta AB, är valt just med tanke på att de ska kunna vara flexibla.
-Vi funderade på något med “Media” först, men bestämde oss för att skippa det. Det är bättre att inte låsa företagsnamnet vid en viss verksamhet, förklarar Jenny Rankvist.

Jenny kommer närmast från ett jobb på Systembolaget i Arjeplog. Lotta arbetade på skolan i Slagnäs under höstterminen. Men båda två har mediautbildningar i bagaget.
-Jag gick mediaprogrammet på Hornavanskolan, berättar Jenny.
-Jag har läst 20 poäng på mediapedagogutbildningen, berättar Lotta.

Jenny och Lottas första Arjeplogar’n kommer ut torsdag 27 januari. Innehållet är förstås hemligt till dess, men en sak avslöjar Jenny och Lotta redan nu:
-Den lila färgen försvinner. Den är så starkt förknippad med Johan och Illona, och vi vill sätta lite egen prägel på tidningen. Men några andra stora förändringar blir det inte, vi gillar den stil Arjeplogar’n har haft.

Att komplettera utgivningen av Arjeplogar´n med ett ljusrum känns perfekt för Jenny och Lotta.
Innanför deras arbetslokal har de inrett ett litet rum där den som är intresserad av en extra ljus-dos kan boka en halvtimme i fåtöljen.
-Jag tror att vi alla som bor här behöver lite extra ljus, många blir väldigt trötta under hösten och vintern, säger Jenny.

Användandet av ljusrummet blir naturligtvis störst under den mörka årstiden. Under vår och sommaren finns ljuset tillgängligt utomhus. Men det bekymrar inte Jenny och Lotta.
-Då behöver vi inte ha fasta tider här på kontoret, vi kan arbeta mer flexibelt, och själva vara ute mycket mer. Och vi får mer tid över för våra barn, säger Lotta.

-Det handlar om livskvalitet, att kunna styra sin dag själv, fyller Jenny i.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 22 januari 2011.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x