Från 1 januari 2011: Nu precis som då har vi ett nytt år med nya möjligheter. Och nu precis som då är människorna det viktigaste för Arjeplogs framtid. Låt oss hoppas att vi under det här året blir fler, eller i alla fall inte ännu färre. / Marianne 

Gott Nytt år – Goda Nya Möjligheter.

Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt Jansson ser fram emot action, tillväxt, samarbete och utveckling.

-Jag har väntat länge, men nu är det äntligen dags, säger hon.

Det var i augusti 2009 som Britta satte sig på kommunalrådsstolen i Arjeplogs kommun. Ett år senare, vid valet 2010, fick socialdemokraterna i Arjeplog egen majoritet i fullmäktige. För första gången på fyrtio år. Väljarna sade sitt. Med all tydlighet.

Samtidigt menar Britta Flinkfeldt Jansson att året som gått blev ett förlorat år. Ett år när hon inte alls fick jobba med de frågor hon är intresserad av.

Omorganisation och besparingsåtgärder har tagit all tid och kraft. Men det har varit nödvändigt. Nu finns resurser tillgängliga för satsningar inför framtiden.
-Vi har kunnat nyanställa informatörer och en utvecklingsstrateg. Och nu börjar det roliga, det som jag sett fram emot så länge, säger Britta.

Men effekterna kommer naturligtvis inte att synas dag ett. Inte heller dag två.
Arbetet kanske kan liknas vid framförandet av ett musikstycke. Instrumenten är skapade, tack vare omorganisationen. Artisterna är utvalda, handplockade.

Musikstyckets titel är Tillväxt och utveckling. Men noterna är inte färdigskrivna. Och konsertlokalen ska utvidgas, musiken ska nå långt utanför kommungränserna.
Sedan behövs naturligtvis träning. Och för att nå fulländning krävs ett samspel mellan artisterna och publiken, i det här fallet kommunmedborgarna.

-Vi har en mycket attraktiv livsmiljö och livskvalitet, och jag är övertygad om att fler vill ta del av den. När vi som bor här tar tillvara varje tillfälle att med stolthet prata om vårt val att leva här, om allt det fina vi har, då händer saker, säger Britta Flinkfeldt Jansson.

Britta menar att människorna är det absolut viktigaste för Arjeplogs framtid.
-Många kanske hoppas på en ny industri med massor av arbetstillfällen, och ja, visst vore det fint och det arbetar vi för hela tiden. Men om en plats är tillräckligt attraktiv, kommer människor att vilja flytta till den platsen och då skapas arbetstillfällen. Jag skapade mitt eget arbete när jag bestämde mig för att bo i Arjeplog, och jag vet att flera kan göra likadant.

Ovanstående reportage infördes i Arjeplognytt den 1 januari 2011.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x