Från 8 december 2010: Observationer av sällsynta fåglar väcker ofta stort intresse. I det här fallet har varken fotograf eller exakt plats angetts, eftersom den person som uppmärksammade steglitsen ville vara anonym. Under de tio år som gått sedan den här bilden togs har flera observationer från Arjeplog rapporterats in till Artportalen, men det är fortfarande ingen vanlig gäst vid fågelbordet. / Marianne

En steglits uppmärksammades under onsdagen i Arjeplog, vid ett fågelbord på nedre delen av bostadsområdet på Öberget. En mycket sällsynt fågel i dessa trakter.

Det är den första iakttagelsen av steglits i Arjeplog som rapporterats in till Norrbottens ornitologiska förening.

Ovanstående reportage publicerades i Arjeplognytt den 8 december 2010.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x