Från 26 december 2010: Efter ett stillsamt julfirande med mycket mat är det både skönt och nyttigt att komma ut i friska luften. Galtispremiären på annandagen var en efterlängtad tradition även för mig, inte minst för möjligheten att träffa människor jag inte träffat på länge. I år startar säsongen på Galtis på nyårsaftonen. /Marianne

Galtispremiären på annandagen är en efterlängtad tradition för många.

Boende i Arjeplogs kommun, hemvändare och andra tillfälliga besökare tar tillfället i akt att träffas, komma ut i friska luften och kanske prova sina julklappsutrustningar.

 

Unga och gamla, skidåkare och snowboardåkare, vana åkare och nybörjare. Och förstås de som inte åker alls själva, utan kanske kommit hit för att se någon annan åka, eller för att träffa bekanta.
På Galtis finns plats för alla.

-Det här ser ut att bli en bra säsong, säger Håkan Ederlöv. Tack vare snön som kom före jul är alla nedfarter öppna. Det är bara översta delen av en nedfart som vi valt att hålla stängd just nu.

 

 

Husvagnscampingen på Galtis är fullbokad hela säsongen. Gästerna kommer från Sverige och Norge. Under premiären var det dock tomt i de flesta husvagnarna.
-Julhelgen är kort, det är inte många röda dagar nu, så jag räknar inte med att alla husvagnar kommer att fyllas under jullovet, säger Håkan Ederlöv. Men vi håller öppet ändå, varje dag till den 9 januari.

Ovanstående reportage publicerades i Arjeplognytt den 26 december 2010. 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x