Från 21 december 2010: Jag vet inte hur många företag som har startats i Arjeplog under de tio år jag drivit Arjeplognytt. Men varje enskilt företag är viktigt och värt att uppmärksamma. Utan entreprenörer stannar samhället. / Marianne

Viljan att hjälpa andra, och en helgkurs i Qi gong fick Mona Nilsson-Knuorre att bestämma sig.

Nu har hon avslutat en treårig utbildning till Qi gong-terapeut, och planerar för att starta eget till våren.

-Mitt intresse för alternativ medicin väcktes när jag själv gick sjukskriven, berättar hon. Jag fick hjälp, och tänkte då att en dag ska jag också kunna hjälpa andra.

Så snubblade Mona in på en helgkurs i Qi gong.
-Det var jättehärligt, den helgen gav mycket. Så jag bestämde mig för att gå en längre utbildning, och det blev tre års distansutbildning i Härnösand.

Grunden för utbildningen är kinesisk medicin. Men trots titeln Qi gong-terapeut, kommer Mona inte att lära ut Qi gong.
-Nej, jag kommer att arbeta med akupressur, massage och regndroppsteknik. Vi har inte lärt oss Qi gong för att lära ut den tekniken till andra. För oss handlar det om att använda Qi gong själva, för att bygga upp oss själva, både våra kroppar och vår energi, förklarar Mona Nilsson-Knuorre.

Sedan 2006 har Mona Nilsson-Knuorre jobbat deltid i Slagnäs Lanthandel. Till våren och sommaren kommer hon att ta tjänstledigt för att försöka förverkliga sin dröm om att ha ett eget företag, och hjälpa andra.
-Jag kommer att hålla till hemma i Slagnäs, men funderar också på att kanske besöka Arjeplog och Arvidsjaur med jämna mellanrum, säger hon.

Ovanstående reportage infördes i Arjeplognytt den 21 december 2010.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x