Från 29 december 2010: Först fick hon kritik för att hon som lärare ställt upp i en nakenkalender. Sedan blev hon utsedd till en av “Sveriges hetaste lantisar 2010”. Kalendern fick stor uppmärksamhet det här året också. Med all rätt. Jutiskalendern är en speciell kalender, som förtjänar uppmärksamhet. / Marianne

Madelene Aheinen Westerlund, finns med på tidningen Land:s lista över “Sveriges hetaste lantisar 2010”. I gott sällskap av bland andra Linda Lindorff, Björn Ferry, Marcus Hellner, Colin Nutley och Anja Pärson.

-Wow, det här var riktigt häftigt, utbrister Madelene.

Det är som “Jutis-Qvinna” Madelene Aheinen Westerlund uppmärksammats av tidningen Land.
Tillsammans med sina väninnor i byn har Madelene axlat den uppgift som byns gubbar haft under tidigare år – att klä av sig och fotografera sig för Jutis-kalendern.

Årets version av Jutis-kalendern har fått stor uppmärksamhet, och försäljningen ser ut att slå rekord.
-Det rullar på bra, vi har inte sammanställt alla siffror, och försäljningen är inte avslutad ännu. Men det lutar åt försäljningsrekord, säger Madelene Aheinen Westerlund.

De pengar som kommer in vid försäljning av kalendern går till byastugan och till cancerforskning.
Jutis-Qvinnen har valt att stötta Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i år.

För Madelene kom det som en överraskning att hon finns med på listan över Sveriges hetaste lantisar, där kändisar, entreprenörer och profiler som på ett positivt sätt marknadsför landsbygden presenteras.
-Jag har inte hunnit läsa tidningen själv, men det känns smickrande, säger hon.

Ovanstående reportage infördes i Arjeplognytt den 29 december 2010. 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x