Från 13 december 2010: Luciafirande och julfest på Hotell Lyktan. Barnen (och personalen) från Blåklockans förskola bjöd in syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar. Och mej. Tack för det!  

Luciatåget från Blåklockans förskola bjöd ett hundratal personer på ett Luciaframträdande med både sång och teckenstöd.

Blåklockans julfest blev också final för årets insamling till ett barnhem i Kenya.

Julfesterna, som hålls på Hotell Lyktan, brukar vara populära, och i år slogs alla tidigare rekord i antalet anmälda. Grötmiddag, paketauktion, luciatåg, försäljning av julpynt som barnen tillverkat och en möjlighet att träffas och umgås är uppskattat av både barn och vuxna.

Alla barn på Blåklockans förskola får lära sig att använda teckenstöd, och hur det fungerar demonstrerades av lucior, tärnor, pepparkaksgubbar, stjärngossar och tomtenissar.

 

 

 

Barn, personal och föräldrar vid Blåklockans förskola har under flera års tid samlat in pengar, som sedan skickats till ett barnhem i Kenya, grundat av Anette och K-G Långs, tidigare bosatta i Arjeplog. Under 2010 har sammanlagt mer än 10 000 kronor samlats in, på många olika sätt.

-Vi har pantat flaskor, föräldrar har skänkt kläder och annat till loppis, vi har paketauktion på julfesten och vi har fått en del gåvor, berättar förskoleläraren Ulla Söderberg.

 

 

 

 

 

 

Engagemanget för barnhemmet i Kenya ger personalen på Blåklockan en naturlig möjlighet att prata om barn i andra länder, och barns lika värde.

-Vi får brev med rapporter och bilder som berättar vad våra pengar används till. De pengar vi skickar nu blir ett bidrag till uppbyggnad av en ny babyavdelning, berättar Ulla Söderberg.

Ovanstående reportage publicerades i Arjeplognytt den 13 december 2010.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x