Från 25 december 2010: Jag är helt säker på att tomten vilade i Racksund för tio år sedan, eftersom jag såg honom med egna ögon. Däremot är jag inte lika säker på att det där med att vila sig i form verkligen fungerar. Om och i så fall vart tomten laddat upp och vilat sig i år vet jag inte heller, jag såg honom i alla fall inte i Racksund när jag var där dagen före julaftonen. /Marianne

Tomten hade en hektisk julafton i Arjeplogs kommun. Men som tur var hade han laddat upp ordentligt före.

Eller, ja, laddat upp och laddat upp, det kanske inte är riktigt rätt uttryckt.
Enligt säker källa förberedde han sig nämligen för julaftonsuppdraget genom att vila sig i form i en hängmatta i Racksund.

Och i den hängmattan återfanns han även på juldagsmorgonen.
Han såg rätt så utmattad ut, och faktiskt även lite nerkyld.
Men han vinkade glatt, så det är nog inget att oroa sig för.
Innan nästa jul är han säkert i form igen.

Ovanstående reportage publicerades i Arjeplognytt den 25 december 2010.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x