Från 7 december 2010: Allt som är värt att firas bör firas! Det här firade vi för tio år sedan. Även 2020 har vi orsak att fira, både när det gäller företagande (i en årlig mätning av företagsklimatet i kommunerna hamnade Arjeplog på andra plats i Norrbotten) och insamling till Världens Barn (Arjeplog vann kommunkampen 2020, vi skänkte mest pengar per capita). Tjoho! / Marianne

Arjeplog har Årets Gasell-företag i Norrbotten, Räckessättarna AB. Arjeplog kom på fjärde plats i kommunkampen under Världens Barn-galan. Arjeplog ligger bra till på listan över Sveriges bästa turistkommuner.

Det finns mycket att glädjas åt, och nu ska framgångarna firas.

-Vi har fått mycket positiv uppmärksamhet, och det vill vi fira, säger Eva Karlberg, ordförande för Företagarna i Arjeplog.

Istället för en gemensam julfest för alla företag, valde Företagarnas styrelse att förlägga firandet till Medborgarhuset den 8 januari, där Ingo och Tone-Rita ordnar dans- och showkväll med Elvis-tema.

-Det passade bra för oss med ett arrangemang som redan var planerat, säger Eva Karlberg. Och jag hoppas att vi blir många. Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma alla företag, både stora och små, eftersom det är vi alla tillsammans som gör en bra företagsanda i Arjeplog.

Eva Karlberg konstaterar att även om Arjeplog nu fått mycket positiv uppmärksamhet i utredningar och statistik, så kan siffrorna visa något annat nästa år. Men det behöver inte innebära att företagsandan försämrats.

-Vi som har företag i Arjeplog har det för att överleva och bo här. Då sköter man om sitt företag på ett bra sätt, och gör sitt bästa. Det ger resultat, säger hon.

Ovanstående reportage publicerades i Arjeplognytt den 7 december 2010.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x