Från 29 december 2010: När jag träffade Carrie för tio år sedan i Bellonäs var hon bara här på semester. För ett par månader sedan stötte vi oväntat ihop utanför ICA-butiken i Arjeplog. Det visade sig att hon och maken Nathan nu bestämt sig för att flytta till Sverige och Norrbotten. Så kul! Välkommen hem Carrie! /Marianne

Efter några år med dagstidnings- och radiojobb i Norrbotten längtade Carrie Söderberg efter att se sig om, och prova något annat.

-Jag ville till en stor stad, och valde Sydney. Där fick jag jobb som radioproducent på ABC, och träffade Nathan, så jag blev kvar, berättar hon.

Efter att ha gått Medieprogrammet på Hornavanskolan, Journalistlinjen och senare Radiolinjen på Kalix Folkhögskola har Carrie jobbat som frilansare och vikarie på bland annat Piteå-Tidningen, Norran och Norrbottensradion.
-På radion jobbade jag både som nyhetsuppläsare och som reporter. Precis när jag blev inlasad, bestämde jag mig för att åka iväg, berättar Carrie.

Valet föll alltså på Australien. Inte helt otippat, eftersom Carries mamma Vicki kommer därifrån.
-Fast hon kommer från Perth. I Sydney har jag ingen släkt, så jag var verkligen ensam när jag kom dit, men det var helt okej,säger Carrie.

Det tog inte lång tid förrän Carrie fått in en fot på ABC, som närmast kan liknas vid vårt Sveriges Radio.
För femte året jobbar hon nu på ABC:s huvudkontor i Sydney, just nu som producent för ett nattprogram. Men det händer också att vi kan höra hennes röst i svenska radiokanaler.
-Jo, jag gör en del jobb för Sveriges Radio. Det senaste jag gjorde nu, precis innan vi åkte hit, var ett inslag för P1 Morgon, om Julian Assange, som ju har australiensiskt medborgarskap.

Carries pojkvän Nathan jobbar med TV, och delar Carries intresse för att resa och upptäcka.
-Vi brukar spara ihop pengar och åka på weekendresor runt om i Australien, säger Carrie. Nu har vi en längre semester.
Julen har de tillbringat hos Carries föräldrar i Bellonäs, Carl-Erik och Vicki Söderberg.Efter nyår åker de tillbaka till Australien, först till Perth, där de ska träffa Nathans familj. Sedan blir det en resa längs sydkusten.
-Men det är nog Bellonäs som är hemma för mej, fast jag bor i Australien nu, säger Carrie.

Ovanstående reportage infördes i Arjeplognytt den 29 december 2010.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x