Anställ en person som är bosatt i Arjeplog för att jobba med fiskevård/fiskesamordning, och finansiera tjänsten helt eller delvis med regleringsmedel.

Det är innebörden av ett medborgarförslag som lämnats till Arjeplogs kommun. I förslaget sägs att regleringsmedel i dagsläget används för att köpa konsulttjänster av företag utanför kommunen för fiskevård i Arjeplog.

”Fördelarna är givetvis att vi får en bättre kontinuitet och närvaro om en person som exempelvis jobbar på turistbyrån har ansvar för fiskeutvecklingen på det kommunala planet. Dessutom stannar då en mycket större andel av dessa medel kvar i kommunen.”, skriver förslagsställaren.

Denna typ av tjänst har, enligt förslagsställaren, tidigare funnits i Arjeplog men dragits in av besparingsskäl.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x