Isak Utsi efterträder Britta Flinkfeldt som kommunstyrelseordförande/kommunalråd från och med 15 september.

Klockan 14:59 valdes Isak Utsi enhälligt som ledamot i kommunstyrelsen. En minut senare, klockan 15:00, var han, lika enhälligt, vald till kommunstyrelseordförande och kommunalråd.

–  Jag tackar så mycket för förtroendet. Ett av de finaste uppdragen man kan ha i Sverige, som jag ser det, är att leda och företräda en kommun och dess invånare. Arjeplog är dessutom en kommun som jag känner väldigt starkt för, sa han i sitt korta tal till fullmäktigeledamöterna och åhörarna.

Han tillträder sin position den 15 september. Samma dag lämnar Britta Flinkfeldt sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och därtill hörande uppdrag. Hon kommer att sitta kvar som ledamot i fullmäktige.

– Det känns inte så mycket idag, även om jag förstås är glad och lättad. Det blir väl den 16 september jag känner skillnad, säger hon. Jag ska överlämna det jag kan och vet till Isak, och mitt främsta råd till honom blir ”Stå kvar, stå stadigt. Ett rakt nej är bättre än ett tveksamt kanske.”

När fullmäktige beslutat entlediga Britta Flinkfeldt från och med den 15 september, och välja in Isak Utsi som hennes efterträdare, höll Isak Utsi ett tal där han hyllade Brittas arbete.

– Det känns speciellt att efterträda ett så speciellt och framträdande kommunalråd som Britta har varit och kommer att fortsätta vara några månader till. Arjeplog syns och hörs, inte bara i regionen utan också i landet. Britta är en sådan röst som är konstruktiv och pedagogisk och bra på att förklara de utmaningar som små kommuner i glesbygd står inför. Det är sådant jag hoppas kunna ta med mig och fortsätta arbeta med.

Han poängterade också att han har mycket att lära, och att han ser fram emot att lära känna Arjeplog och dess invånare.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x