Från och med tisdag 19 maj kommer Silvermuseets butik och turistinformationen att öppnas för besökare igen. Tanken är att även museets utställningar ska öppnas från och med 1 juni.

– Museet och turistinformationen fyller en viktig funktion i samhället och vi är glada att vi nu kan öppna delar av verksamheten, säger museichefen Malin Brännström.

Silvermuseet i Arjeplog har varit stängt sedan den 31 mars. Personalen har jobbat bakom låsta dörrar, och i den mån det varit möjligt upprätthållit servicen till allmänheten via mejl och telefon.

Personalen ser nu fram emot att åter kunna ta emot besökare, till att börja med i museibutiken och turistinformationen.

– Även om det är osäkert hur många besökare som kan komma till Arjeplog i sommar tycker vi det är viktigt att turistinformationen är tillgänglig för allmänheten. Vi märker till exempel av ett ökat intresse för att göra resor i närområdet och då är turistinformationen en given kontakt för att få veta mer om vår vackra kommun och vilka besöksmål som finns här, säger Malin Brännström.

Hon poängterar att Silvermuseet tar risken för smittspridning på största allvar, och att man därför inte öppnar hela museet på en gång.

– Vi behöver förbereda lokalerna så att både våra besökare och personal kan känna sig trygga, säger hon.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x