Regeringen rekommenderar att gymnasieskolor och högskolor stängs från och med onsdag 18 mars, och att man istället ger undervisning på distans.

”Det här innebär att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, utan hemma.”, sa statsminister Stefan Löfven vid en presskonferans på tisdagsmorgonen.

I Arjeplog kommer dock gymnasiet att hållas öppet tills vidare.

Regeringens rekommendation bygger på Folkhälsomyndighetens råd. Syftet är att undvika spridning av Coronaviruset.

I ett öppet brev som publicerats på Arjeplog kommuns hemsida meddelar skolchef Fredrik Westerlund att Hornavanskolan i Arjeplog kommer att hållas öppen precis som vanligt tills vidare.

”Vi följer de statliga myndigheternas information löpande och noggrant, men en grundläggande princip i krisberedskap är den så kallade likhetsprincipen – att aktörer inte ska göra större förändringar i organisationen än vad situationen kräver.”, sägs i brevet.

Fredrik Westerlund skriver också att Hornavanskolan är en liten skola med få klasser, och att Region Norrbotten bedömer att smittspridningen i Arjeplog är lägre än på många andra orter.

Under onsdagen kommer eleverna vid Hornavanskolan att få en lovdag. Detta för att personalen ska se över lösningarna för fjärrundervisning, om det i ett senare skede blir aktuellt att stänga skolan. Beslutet innebär att vårterminen förlängs en dag, och skolavslutningen blir fredag den 12 juni.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x