Från och med måndag 6 april övergår nu även Hornavanskolan till fjärrundervisning.

Elevhemmet kommer dock att hållas öppet, även under påsklovet, för de elever som inte kan eller vill åka hem.

För drygt en vecka sedan rekommenderade regeringen att bland annat gymnasieundervisning skulle ske på distans, för att undvika spridning av Coronaviruset. Fredrik Westerlund, utbildnings- och kulturchef i Arjeplog, meddelade då i ett öppet brev att Hornavanskolan skulle hållas öppen precis som vanligt tills vidare.

Från och med 6 april kommer skolan dock att stängas, och undervisningen istället ske på distans. Information har gått ut till elever och vårdnadshavare, samt på kommunens hemsida. I beskedet sägs också att elevhemmet kommer att hållas öppet, även under påsklovet.

– Det handlar om bostäder, som eleverna hyr. Normalt skulle vi ha haft stängt under påsklovet, det ingår i hyresöverenskommelsen. Men nu finns en rekommendation om att inte åka till storstäder eller skidorter, och därför håller vi elevhemmet öppet även under påsklovet för de elever som vill eller behöver stanna kvar, säger Fredrik Westerlund.

Trettio elever bor på elevhemmet, och bland dem finns både de som vill åka hem och de som vill stanna kvar. Huruvida någon aktivitet ska erbjudas dem som stannar kvar under påsklovet är oklart i dagsläget.

– Det är för tidigt att säga just nu, vi måste först veta hur många som kommer att stanna kvar, säger Fredrik Westerlund.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x