Elsy Rankvist och Gry Helen Sivertsen med dottern Sunna sjöng den samiska nationalsången.

Den samiska nationaldagen firades på Silvermuseet med bland annat vernissage för utställningen Renen i världen.

Ett fyrtiotal personer i olika åldrar deltog i firandet.

Utställningen om renen har producerats av Àjtte i Jokkmokk, och är en informativ utställning om renen, dess historia och levnadssätt. Med hjälp av bilder, text och ett spel kan utställningsbesökaren lära sig mer om renen och renskötseln i olika länder.

 

Vernissagen avslutades med kaffe, ost, rentunga och kaffekött, samt den samiska nationalsången. De besökare som dröjde sig kvar efter fikastunden fick se och höra Tella Larsson och Nina Larsson sjunga Bä bä vita lamm och Blinka lilla stjärna på samiska.

Den samiska nationaldagen uppmärksammades även på biblioteket i Arjeplog under dagen, med pyssel och fokus på informationsmaterial om den samiska kulturen.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x