På initiativ av SPGA, Swedish Proving Ground Association, har ett testbranschråd startats, och nu haft sitt första möte, i Arjeplog.

Vid mötet deltog representanter för bland annat testföretag, kommuner och Vattenfall.

Syftet med detta branschråd är att diskutera framtidens behov. Vid det första mötet lades fokus på trender i omvärlden. Vattenfalls representant Jens Sperens berättade om omställningen i energibranschen och de kopplingar till testverksamheten som han ser i denna omställning.

–Vid summeringen av mötet konstaterades bland annat att nätverk och nyttjande av nätverk är en nyckelfråga. Primärt för att kunna skapa beslutsunderlag för framtiden men även för att skapa verkstad och nya affärer, säger Robert Granström, ordförande för SPGA, i ett pressmeddelande.

Nästa branschrådsmöte sker efter årsskiftet.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x