Nanna Lasko och Arezoo Amani, årets lucior på Vaukagården i Arjeplog. Foto: Kristina Unnes

Det är inte alla luciatåg som kan stoltsera med två lucior. Och förmodligen är det ännu färre luciatåg som dessutom framträder med en 100-årig lucia. Men på Vaukagården i Arjeplog blev det så. Här leddes nämligen årets luciatåg av Nanna Lasko och Arezoo Amini.

Luciatågets framträdanden i Arjeplog är mycket uppskattade, och både kyrkan och Vaukagårdens samlingssal brukar vara välfyllda av publik.

Arezoo Amini går i nionde klass, och tillsammans med sina tärnor och stjärngossar lussade hon i skolan och i kyrkan i fredags. På Vaukagården fick hon sällskap även av Nanna Lasko, som fyllde 100 år i augusti.

Nanna Lasko var med som lucia på Vaukagården även som 99-åring.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x