Lite guldkant på tillvaron behöver vi alla ibland, och en festmiddag är alltid lika uppskattat av boende på Vaukagården.

Livet kan vara en fest, även en torsdagkväll i oktober på ett äldreboende. Med tända ljus, fin dukning, trerätters middag och gott samarbete ordnade personalen på Vaukagården och Kostservice en fest för de boende på Vaukagården.

– Sådant här är viktigt, och fantastiskt roligt att kunna erbjuda, säger Jill Persson Nilsen, enhetschef på Vaukagården, och får medhåll av kostchefen Peter Byrne.

 

Arjeplog må vara en kommun där budgeten ofta förknippas och beskrivs med orden besparingskrav och nedskärning, men det innebär inte med automatik att allt blir sämre. Kostenheten är en verksamhet som visat att man, med målmedvetet arbete och samarbete med andra verksamheter, kan behålla och utveckla kvaliteten utan att kostnaderna ökar.

– Vi lagar maten från grunden, och vi lagar den mat som efterfrågas. Årets alla högtider och helgdagar uppmärksammas med något extra gott, och det har vi med i planeringen för året, säger Peter Byrne.

 

Den 31 oktober är ingen högtidsdag eller helgdag. Men boende på Vaukagården hade uttryckt önskemål om en festmiddag, och så blev det. Tack vare ett gott samarbete mellan äldreomsorgen och kostservice, och personalens vilja att ge de boende det där lilla extra som gör livet till en fest. Tillsammans serverade de en trerätters middag, och dessutom ett glas öl eller vin för den som så önskade.

– Det här är lite speciellt, vi har aldrig serverat alkohol här under min tid, sa Robert Cortinovis, socialchef. Men vi har kollat upp allt väldigt noga innan. I ett kommunalt boende har vi rätt att servera alkohol vid enstaka tillfällen, och vi har kollat med både läkare och sjuksköterska att det är okej med hänsyn till mediciner och sådant.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x