Under våren 2020 kommer Britta Flinkfeldt att avgå som kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog. Det meddelas i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Arjeplog. Britta Flinkfeldt tillträdde sin post i augusti 2009.

– Kommunen behöver ledas av en person som har ny kraft och är hungrig på sitt uppdrag, säger hon.

Arbetarkommunens styrelse sammankallar nu valberedningen för att hitta en ny kandidat till ordförandeposten. Exakt datum för tillträde är inte klart, men Britta Flinkfeldt räknar med att kunna lämna ordförandeposten före mars månads utgång.

– Jag hoppas och tror att överlämningen kommer att ske så smidigt som möjligt och jag ser gärna att vi får en tid att låta det nya kommunalrådet ta del av kontaktnät, sätta sig in i pågående frågor och jobba in sig i budgetarbetet för kommunen, säger hon.

Britta Flinkfeldt har suttit som kommunstyrelsens ordförande i drygt tio år. Hon efterträdde Bengt-Urban Fransson. När hon ersätts kommer hon att vara det kommunalråd i Arjeplog som har suttit längst sedan Sigvard Sundström.

Några förutbestämda planer för framtiden har hon inte i dagsläget.

– Jag drivs fortfarande av att vara med och utveckla samhället och både tror och hoppas att såväl min utbildning som min erfarenhet och mina kontaktnät ska kunna vara till nytta nu när jag står beredd att axla andra ansvarsområden. Vad det blir vet jag inte ännu och det känns spännande, säger Britta Flinkfeldt.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x