Kåre Larsson vann årets upplaga av Strömrodden, en tävling med anor som återupplivades av Maria Söderberg för ett antal år sedan. FOTO: Peder Lundkvist

Kåre Larsson blev årets vinnare i Strömrodden, en tävling med gamla anor som, precis som vanligt, lockade stor publik till starten och målgången vid torget i Arjeplog.

Arjeplogsdagen bjöd även på bland annat konstutställning i Mimmikåtan, fisketävling, guidade vandringar, trolleri och naturligtvis musikunderhållning.

Strömrodden lockade tre tävlande lag. Det är egentligen en stafett, men Kåre Larsson valde att ro båda sträckorna själv. Det gjorde han med bravur, och gick i mål som överlägsen segrare på tiden 17 minuter och 15 sekunder.

FOTO: Maria Söderberg

– Det får jag väl vara nöjd med idag, med för långa åror och noll träning, men jag var snabbare förr. Jag har rott på under 14 minuter när jag var vältränad, säger han.

Då, när det begav sig, tävlade Kåre, och andra strömroddare, med lokaltillverkade båtar.

– Jag använde Miekakbåten, men det fanns också något som hette Rattikbåten, och jag vill minnas att Martin Flinkfeldt rodde runt Kyrkholmen på under 13 minuter med den, berättade Kåre Larsson strax efter det obligatoriska segerdoppet.

FOTO: Peder Lundkvist

Solen sken över Guld-Klas Torg och aktiviteterna där. Som vanligt fanns möjlighet för barn och unga att delta i en fisketävling, och från scenen underhöll trollkarlen John Trix med hjälp av lokala talanger såsom Maria Sundström, Per-Eric Holmberg och Sture Burman. Dessutom bjöd GRUS, förstärkt med Lennart Hellander och Per Eriksson, på uppskattad nostalgimusik.

I Mimmikåtan hölls konstutställning med Nina Laestander och Anders Marklund, och den historieintresserade hade flera möjligheter att delta vid Maria Söderbergs och Carl-Oskar Lundströms guidade vandringar i centrum och på kyrkogården.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x