Kyrkoherde Ivar Sundström välkomnade sommaren och sommarlovet och påminde om att vi alla är olika, men lika värdefulla ändå.

Skolavslutning för förskoleklass och lågstadiet i Arjeplog. Rektorn Ola Sonidsson, som infört läxfria skoldagar, ger eleverna fem sommarlovsläxor, och kyrkoherden Ivar Sundström funderar över vem som bryr sig om vad älvarna i Halland heter och vad 7 gånger 9 blir.

– Kanske behöver man inte alltid veta allt man lär sig i skolan. Men en sak som ni lär er i skolan, och som ni alltid måste veta är att vi är olika, att vi får vara det, och att alla är värdefulla, sa han.

Kyrkan brukar vara fylld till sista plats när det är dags för skolavslutning. Årets avslutning var inget undantag.

Först ut var de yngsta eleverna, de som nu lämnat förskoleklass, ettan, tvåan och trean.

– Vi har ju bestämt att ni inte ska ha några läxor, vi tycker att ni ska vara lediga och umgås efter skoldagen. Men nu inför sommarlovet vill jag ge er fem läxor, en för varje finger, sa Ola Sonidsson.

De fem läxorna löd:

Ta kontakt med en kompis.

Prova något nytt.

Laga något som är trasigt.

Ring en vän.

Läs en bok.

Kommunens utbildningschef Fredrik Westerlund gav inga läxor. Däremot ett löfte om att besvara varje handskrivet vykort eller brev på samma sätt.

– Det är svårt att lägga bort mobilen, men prova lite grand att hålla er borta från skärmen. Utmana varandra, eller ännu hellre era föräldrar, och se vem som kan vara utan skärm längst. Under tiden kan ni läsa, eller skriva något för hand. Det mår våra hjärnor bra av. Om ni vill kan ni skriva något och skicka till mig, jag lovar att svara på alla handskrivna vykort eller brev jag får.

Efter grundskolans avslutningar hölls även gymnasiets avslutning i Arjeplogs kyrka.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x