Stängt för säsongen, för sista gången. Efter fem år lämnar nu Iglootel Arjeplog, och den delen av samarbetet mellan Fly Car och Silver Resort upphör.

Iglootel lämnar Arjeplog. Efter fem år avbryts nu den delen av samarbetet mellan Silver Resort och det tyska flygföretaget Fly Car.

– Vi har inte den boendekapacitet som krävs för att utvidga Iglootel och därför har de valt att flytta den verksamheten härifrån, säger Stefano Vigolo, VD för Silver Resort.

Iglootel är ett hotell som byggs upp av snö. Med detta som ett dragplåster har Fly Car och Silver Resort tillsammans erbjudit weekend-paketresor till Arjeplog, med en natts boende i Iglootel och två nätter på Silver Resorts hotell.

Stefano Vigolo säger att beslutet att avbryta samarbetet kring Iglootel har tagits i samförstånd, och att de båda bolagen kommer att fortsätta samarbeta för att fylla flygstolar och öka antalet gästnätter.

– Verksamheten med Iglootel behöver utvidgas för att den ska bli ekonomiskt hållbar. Vi har inte boendekapacitet för fler än trettio till femtio gäster per helg, och det är för lite. Därför har Iglootel valt att börja samarbeta med en annan partner och flytta härifrån. Jag vet i dagsläget inte vart, säger han.

Stefano Vigolo säger också att det i nuläget inte finns förutsättningar att utöka boendekapaciteten hos Silver Resort.

– Det rör sig om ungefär åtta-nio helger under vintern som vi skulle behöva fler rum, och det ger inte oss möjlighet att bygga till kapacitet. Men det här är inte slutet för allt samarbete med Fly Car, det  finns fortfarande goda möjligheter att fortsätta samarbeta och få hit helgresenärer. Vi har redan bokningar inför nästa säsong, och kommer att fokusera på aktiviteter som exempelvis skoterturer, hundspannsåkning och bilkörning på is.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x