Arvidsjaur och Arjeplog i samma monter på Explore Outdoor. Sofie Lundberg Nilsson och Maria Söderberg hoppas locka besökare till de båda inlandskommunerna.

För sjunde året marknadsförs Arjeplog på Explore Outdoor-mässan i Stockholm av Maria Söderberg.

– Det här är en bra arena för att sprida information, och fortfarande finns många som minns och pratar om isblocket från glaciären trots att det är flera år sedan vi hade det här, säger hon.

2013 var första året som Maria Söderberg fanns på plats här, på det som då hette Vildmarksmässan. Då skedde marknadsföringen med hjälp av ett isblock från Sálajiegŋa. Isblocket hade hämtats från glaciären i Arjeplogsfjällen och transporterats ner till Stockholm av Mats Holmström och Per-Eric Holmberg. Berättelser om både isblocket och om den strapatsfyllda Glaciärresan spreds i tidningar, radio och tv.

 

Foto: FLORA BARTLETT

Sedan dess har Maria Söderberg varit med på mässan varje år, i både monter och med scenframträdanden där bland andra David Burman, Roland Pantze och Ann-Charlotte Sjaggo har medverkat. I år kommer Renata Chlumska och Thea Persson Fjällman att delta för att berätta om Arjeplog och Arjeplogsfjällen. Thea Persson Fjällman ska även berätta om sin roll i filmen Sameblod.

– Marknadsföring är ett långsiktigt arbete, och därför vill jag vara med här varje år, med Top of Arjeplog, med Magasin Silvervägen och nu även med Bok och Vandring i Jäckvik, säger Maria Söderberg.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x