En tuff brud i lyxförpackning. Lill-Babs var en förebild för de tre kvinnor som gestaltas i Leva Livet!

Med humor och allvar blandat i en sann, eller i alla fall sannolik, berättelse hyllades livet, kärleken och Lill-Babs i Leva Livet!, som framfördes av Norrbottensmusiken i Jutis Byastuga på fredagskvällen.

I berättelsen presenterade Åsa Ivarsdotter och Lovisa Lindberg Lekfalk tre generationer kvinnor, i en musikföreställning med ”Älvsby-raggarstämning” och utgångspunkt från några av den folkkära artistens låtar.

Leva Livet! ingår i Bygdegårdsprogrammet, vars föreställningar visas utanför tätorterna. I Arjeplogs kommun föll valet på Jutis Byastuga, och ett fyrtiotal personer fanns i publiken. De allra flesta av dem kom med buss från Arjeplog.

 

Med ackompanjemang av Sigurd Löf, Johan Englund och Hugo Löf inledde Åsa Ivarsdotter berättelsen med sin beskrivning av en ung tjej i Älvsbyn, och hennes längtan efter den första kyssen och stora kärleken.

– Janne. Han kom med sin Epatraktor, en Volvoduett med löstagbar spärr och trimmad B20-motor.  Och han kysste mig lääänge.

 

Men säg den lycka som varar för evigt. Utan att avslöja för många detaljer, så fortsatte berättelsen som en resa både från Älvsbyn till Luleå och genom livet. Åsa Ivarsdotters skildring av mötet med en älgjägare med dubbelnamn, Klas-Göran, från Klöverträsk, liksom mötet med flygaren från F21 som gav henne både illamående och den största lycka hon någonsin känt, lockade fram många skratt från publiken.

Manuset är skrivet av Ingela Lekfalk. Föreställningen i Jutis Byastuga ordnades i samarbete mellan Arjeplogs Riksteaterförening, Arjeplogs kommun och Jutis Byaförening. Lördag kväll visas Leva Livet! i Moskosel, och på söndag kväll i Lauker.

 

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x