På söndag, den 3 februari, hålls vernissage för årets första gästutställning i Adde Zetterquist kunstgalleri på Storjord, Saltdal.

Utställare är Katrina Pirak Sikku, Jokkmokk. I utställningen visar hon teckningar och andra arbeten med utgångspunkt i de rasbiologiska undersökningarna som blev gjorda på samer i början av 1900-talet.

Katarina Pirak Sikku har under flera år studerat arkivmaterial och brevväxlingar mellan samer och de som utförde undersökningarna, och intervjuer med efterkommande generation. Intrycken från dessa studier har hon bearbetat i sin konst, och ställt sig frågan “Kan sorg ärvas?”

I samband med vernissagen kommer Kajsa Zetterquist att ha ett samtal med Katarina Pirak Sikku, och dessutom kommer Katarina Pirak Sikku att hålla en egen föreläsning med bilder från det material hon jobbat med.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x