Harleen Kalkat, projektledare, och Bernt Adolph, biografföreningen, ser fram emot andra helgen i februari, när det är dags för Arjeplogs Filmfestival Tro, film och kärlek.

Snart är det dags igen. Programmet för Arjeplogs Filmfestival Tro, film och kärlek, som i år firar 15-årsjubileum, är spikat och filmgästerna inbokade.

– Det känns spännande, vi har etablerade skådespelare som gäster, såna som har jobbat länge inom teater och film, säger Harleen Kalkat, som tagit över rollen som projektledare för festivalen.

Upplägget för festivalen är i princip detsamma som tidigare år, och innehåller det som gör Arjeplogs Filmfestival speciell och väldigt uppskattad bland filmfolk. En skådespelare eller filmproducent finns på plats vid varje filmvisning, och publiken får möjlighet att ställa frågor och diskutera de tankar som filmerna väckt. Under lördagen äter filmgästerna lunch tillsammans med publiken, och svarar på allehanda frågor i programpunkten Heta Stolen.

– De flesta skådespelare är inte vana vid att möta sin publik på det här sättet, och de brukar tycka att det är väldigt bra och intressant. Genom de tankar och frågor som dyker upp i samtalen får de också en viss insyn i livet här, säger Bernt Adolph.

Harleen Kalkat, som själv är skådespelare, har trätt in som projektledare för filmfestivalen istället för Stina Pavval. Programmet var till stora delar förberett, och med Harleen Kalkats kontaktnät i branschen underlättades arbetet med att hitta och bjuda in gäster.

Följande filmer och gäster deltar vid Arjeplogs filmfestival 2019:

Underdogs – producent Ingela Lekfalk.

Återträffen – skådespelaren Anders Berg.

Gräns – skådespelaren Jörgen Thorsson.

Den blomstertid nu kommer – producent Rasmus Råsmark.

Dansa först – producent/skådespelare Rikard Svensson.

Jätten – skådespelare Anna Bjelkerud.

Dessutom bjuds festivalbesökarna på både en bonusfilm och en jubileumsfilm. Bonusfilmen är Stina Oscarssons “Att så ett frö av tvivel”, och jubileumsfilmen, producerad av Stina Pavval. handlar om arbetet bakom filmfestivalen.  Det finns också möjlighet att uppleva radiobio, denna gång Älvfararna med gästerna Hasse Alatalo och Curt Persson.

Filmvisningar kommer även att ske på Vaukagården, samt för elever i förskola, grundskola och gymnasieskola.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x