FOTO: Maria Söderberg. Konsert, allsång och adventsfika på Hotell Lyktan, ett givet inslag i skyltsöndagens program.

Julmarknad, kaffeservering och allsång lockade både ung och gammal att ge sig ut under skyltsöndagen i Arjeplog. Aktiviteterna avlöste varandra, från adventsgudstjänst i kyrkan, via Röda Korsets julbasar till hantverksförsäljning på Silvermuseet och allsång på Hotell Lyktan.

Det finns inte så många skyltfönster att strosa omkring och kika i, men det innebär inte att samhället är tyst och stilla under skyltsöndagen, tvärtom.

FOTO: Maria Söderberg

I Kyrkströmsgården höll Röda Korset sin traditionsenliga julbasar med lotteri och här serverades adventsfika till drygt femtio personer. Butikerna höll söndagsöppet, och föreningen Skapande Händer ordnade, i samarbete med Silvermuseet, julmarknad både inom- och utomhus.

“Nu blir det rock´n roll, och hela min familj ska vara med”, förklarade femåriga Sigrid Mattsson när hon klev upp på scenen. Även Eva Karlberg, längst t h, fick vara med på ett hörn när Sigrid sjöng I Was Made For Lovin´You.

På hotell Lyktan erbjöds sång och musik för både de som ville lyssna och de som ville sjunga. Sigrid Mattsson lockade fram jubel och varma applåder när hon klev upp på scenen, greppade mikrofonen och uppmanade sin familj att komma fram. Tillsammans med föräldrarna Filip och Maria, och lillasyster Hedda sjöng hon sedan den gamla Kiss-låten  I Was Made For Lovin´You.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x