FOTO: Martin Stråmo/Arjeplogs kommun. Under den gångna sommaren förbereddes ett nytt bostadsområde i Arjeplog, kvarteret Regnbågen. Sven Flinkfeldt deltog vid sprängningsarbetet.

Nu ska de 13 tomterna på det nya bostadsområdet vid Lugnetvägen, kvarteret Regnbågen, säljas. Fram till den 10 februari finns möjlighet att anmäla sitt intresse för en tomt här, och därefter kommer utlottning att ske.

– Det nya kvarteret kommer att ha 400 meter till den vackra spångade Vaukaleden över Vaukaströmmarna och cirka en kilometer till affärerna åt andra hållet. Det är ett bra läge i en av landets bildskönaste kommuner. Intresset är stort, vilket är roligt, säger Martin Stråmo, kommunikatör vid Arjeplogs kommun.

Tomterna har ett pris på 330 000 kronor styck, och säljs som så kallade råtomter. Det innebär att köparen själv får stå för markberedning och inkoppling av kommunalt VA, el och telefon/fiber.

Kvarteret kommer att heta Regnbågen, och vägen runt kvarteret får namnet Öringvägen.

Hittills har ett trettiotal personer anmält intresse för tomterna, och än finns möjlighet att delta i den utlottning som kommer att ske efter den 10 februari. Vinnarna i lottdragningen får sedan en veckas betänketid innan ett bindande kontrakt ska skrivas. I villkoren för tomtköp sägs också att byggnation ska påbörjas inom två år, och under den tiden får vidareförsäljning av tomten ej ske.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x