Arjeplogs Biografförening, aktiviteten Skidkul och insamlingen för Världens Barn får 10 000 kronor vardera av Sparbanken i Arjeplog. Pengarna delades ut under Sparbanksdagen, som lockade många till kontoret i Arjeplog.

-Det är roligt att kunna uppmärksamma eldsjälar och de som gör bra saker i Arjeplog på det här sättet, och vi tar gärna emot förslag på fler som bör uppmärksammas, säger Anton Holmlund, chef på Sparbanken i Arjeplog.

Sparbanksdagen är ett årligt återkommande evenemang när både pengar, presenter och julklappar delas ut på kontoret i Arjeplog.

I år valde kontorspersonalen ut tre mottagare av penninggåvor. En av dem var Arjeplogs Biografförening som under många år sett till att det funnits möjlighet att se film på bio i Arjeplog.

-De gör ett jättebra och viktigt ideellt arbete, och jobbar hårt för att erbjuda både nöje och kultur på en såpass liten ort som Arjeplog, säger Anton Holmlund.

Mona Nilsson är en av eldsjälarna i bioföreningen.

-Det känns jättekul att vårt arbete är uppskattat och att det uppmärksammas så här. Pengarna kommer väl till pass, vi har en del renovering kvar, säger hon.

Skidkul är en aktivitet inom Arjeplogs sportklubb som vänder sig till barn. Checken på 10 000 kronor togs emot av David Palopää, en av eldsjälarna som jobbat med att lära ut skidåkningens konst till barn.

-Det är en aktivitet som är öppen för alla barn, och ger både glädje och hälsa, så vi är glada för att vi kan stötta den verksamheten, säger Anton Holmlund.

Den tredje mottagaren av pengar under Sparbanksdagen var Världens Barn, via Eva Karlberg som under flera års tid har lagt mycket tid och energi på att samla in pengar till Världens Barn, och sett till att Arjeplog legat högt på listan över de kommuner där invånarna är mest givmilda.

-Vi har satt in 10 000 kronor till Världens Barn i Eva Karlbergs namn, för hennes driv och engagemang i detta. Hon gör så mycket, och det känns roligt att uppmärksamma på det här sättet, säger Anton Holmlund.

Som vanligt under Sparbanksdagen fanns både Tomtemor och Tomtefar på plats, till framför allt de yngsta bankbesökarnas glädje.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x