En ståtlig tjädertupp i hönsnät, skapad av Kerstin Holmgren Westerlund. Under en veckas tid uppvaktades den av en tjäderhöna som kom till gården i Marielund.

Björn, ren, lo, tjäder, spindel och julgran. Allt går att skapa av hönsnät.

-Det tog två år av blod, svett och tårar att lära sig hantera nätet utan att sticka sig, men nu kan jag, säger Kerstin Holmgren Westerlund, konstnären bakom årets julutställning på Silvermuseet.

Kerstin Holmgren Westerlund jobbade helst med lera förut. Men en idé om att göra en ren av hönsnät väckte hennes intresse, och hon bestämde sig för att prova.

-Sen har jag inte gjort annat, i tio års tid har jag hållit på med hönsnät, dagligen, berättar hon.

På gården hemma i Marielund finns nu ett stort antal djur och fåglar skapade av hönsnät, och några av dem visas på årets julutställning. Konstnären själv var inte närvarande vid vernissagen, utan lät djuren tala för sig själva.

 

Lovorden från besökarna haglade, och flera av dem uttryckte åsikten att Kerstin Holmgren Westerlund är en av de konstnärer från Arjeplog som borde vara med på Liljevalchs.

-MIna bästa kritiker är djuren, säger Kerstin Holmgren Westerlund och berättar om katten som reste ragg åt lodjuret och om den tjäderhöna som under en veckas tid förgäves uppvaktade tuppen av hönsnät.

-Även om han inte har de rätta färgerna så måste han ha rätta stuket eftersom hon fattade tycke för honom, konstaterar Kerstin Holmgren Westerlund.

Utställningen på Silvermuseet anordnas av Arjeplogs Konstförening, och det var föreningens ordförande Barbro Holmström som hälsade besökarna välkomna till vernissagen.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x