Första allmänna laddstolpen för elbilar i Arjeplogs centrum. Mauri Liikamaa, butiksägare, och Hanna Dahlberg, butiksanställd, menar att det är en service som ska finnas, även om efterfrågan i dagsläget inte är speciellt stor.

Nu finns en laddstolpe för elbilar i Arjeplogs centrum. Den finns vid ICA, efter initiativ av Hanna Dahlberg.

-Jag vet att framför allt norrmän har frågat efter möjligheter att ladda elbilar någonstans, och om vi ska kunna gå ifrån bensin och diesel måste vi ha alternativ, säger hon.

Det var i våras som idén väcktes hos Hanna Dahlberg, anställd på ICA i Arjeplog.

-Jag var på nåt möte där vi pratade om bland annat behovet av att kunna ladda elbilar. Jag tänkte att vi måste kunna haka på och erbjuda det, och frågade Mauri om han kunde tänka sig att investera i en stolpe, berättar hon.

Mauri Liikamaa, som äger ICA-butiken, sa ja, och nu är stolpen på plats, med möjlighet att ladda två bilar samtidigt. Den har redan använts av en glad och nöjd norsk Tesla-ägare på besök i Arjeplog.

Trots stöd från Naturvårdsverket till investeringskostnaden, räknar Mauri Liikamaa inte med att elstolpen i sig själv ska bli en lönsam satsning. Men den ger ett mervärde, inte bara för ICA-butiken, utan för hela samhället.

-Det är viktigt att kunna erbjuda den här servicen i Arjeplog, säger Mauri Liikamaa.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x