FOTO: Kristina Unnes. Två lucior, Nanna Lasko och Evelin Volland Sundström, spred ljus och julstämning på Vaukagården.

 

Luciatåget i Arjeplog brukar vanligtvis bestå av en lucia och ett följe med tärnor och stjärngossar. Men på Vaukagården blev i år det ett luciatåg utöver det vanliga. Här fanns nämligen två lucior, Nanna Lasko och Evelin Volland Sundström.

 

FOTO: Kristina Unnes. Nanna Lasko, lucia på Vaukagården i Arjeplog.

 

Att Kyrkholmsskolans luciatåg besöker Vaukagården under luciadagen är en uppskattad tradition. Den här gången fick dagen extra glans för både 99-åriga Nanna Lasko, ungdomarna i luciatåget och publiken i samlingssalen.

Nanna Lasko hade en önskan om att få vara med som lucia. Någon utrustning för detta fanns inte tillgängligt på Vaukagården, men personalen lånade snabbt ihop det som behövdes för att uppfylla hennes önskan. Hon bar upp både luciakronan och sin roll med värdighet, och kanske var detta början på en ny tradition.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x