FOTO: Peder Lundkvist. På tre språk berättas en del av Arjeplogs och biltestverksamhetens historia på den nya skylten vid Skeppsviken, i David och Pelles park.

Det var vid Skeppsviken biltestverksamheten i Arjeplog startade. Därför är det också där entreprenörerna David Sundström och Pelle Andersson nu får sin egen park, ett grönområde precis intill vattnet.

David och Pelles park invigdes på marknadslördagen med tal och tårta.

Det är sex år sedan David Sundström och Pelle Andersson utnämndes till hedersmedborgare i Arjeplog. Redan då fanns tanken på att utnämna en del av området mellan Hamngatan och Skeppsviken till en park för att ytterligare hedra deras entreprenörskap.

 

-Pelle och David är våra pionjärer och deras livsgärning har bidragit till att Arjeplog idag är ett ledande internationellt centrum för test av fordon och fordonskomponenter. De är och var på alla sätt symboler för den industri med testverksamhet som jag så ofta berättar om. Berättelsen om Arjeplog låter sig inte berättas utan att deras namn nämns, de såg vad som saknades och de gjorde det som behövde göras. Det är något som utmärker riktiga entreprenörer, sa kommunalrådet Britta Flinkfeldt i sitt invigningstal.

Vid invigningen, som firades med kaffe och tårta, avtäcktes skylten med bilder och information på tre språk.

Några fastslagna planer för hur parken ska användas och utvecklas finns inte ännu, men det finns idéer och tankar på bland annat sittplatser och lekutrustning med fordonstema.

FOTO: Peder Lundkvist

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x