FOTO: Ola Holmström. På väg mot VM i armbrytning. Pirjo Laituri, Robert Lundström och Lisa Lundberg, Northen Arms i Arjeplog.

Northen Arms i Arjeplog ställer upp med tre deltagare till VM i armbrytning, som avgörs i Turkiet under den kommande veckan.

-Det blir en spännande tävling, säger Lisa Lundberg, som åker till VM tillsammans med Pirjo Laituri och Robert Lundström.

Lisa Lundberg har tränat armbrytning i tre år. Det senaste året med mer planering och fokus på tävling.

-Efter SM har jag lagt upp träningen lite annorlunda, och framför allt satsat på att bli starkare. Siktet har varit inställt på VM, och jag har högre krav på mig själv nu än förra gången, då blev jag sjua i vänster och jag tror jag hamnade på tionde plats i höger.

Tremannatruppen från Arjeplog ingår i det svenska landslaget, men finansierar själva både resa och uppehälle.

-Det här är fortfarande en liten sport, även om den växer och vi är ett rätt stort gäng från Sverige som åker. Men det finns inga resurser för oss eller för till exempel medföljande massörer, säger Lisa Lundberg.

Avresan från Arjeplog sker imorgon lördag. Invägning till tävlingen görs på söndag, och för Lisa Lundberg, Robert Lundström och Pirjo Laituri sker tävlandet på onsdag och torsdag.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x