FOTO: Maria Söderberg. Ewa Fjellström och Sigrid Furebotten visar sextio konstverk på Silvermuseet i sommar. Utställningen anordnas av Arjeplogs Konstförening.

“Vår resa med penslar och palett”. Så heter sommarens konstutställning på Silvermuseet, där Ewa Fjellström och Sigrid Furebotten tillsammans visar sextio konstverk.

-Livet är en resa, och det har varit en lång väg fram till målandet för mig, säger Ewa Fjellström.

Ewa Fjellström lämnade Arjeplog för ungefär trettio år sedan, och bor nu i Fauske. Intresset för att uttrycka sig i bilder har alltid funnits hos henne. När hon gick i mellanstadiet startade hon en tidning tillsammans med Nenne Åhman, Anders Johansson och Hans-Albert Lindgren.

-Först hette tidningen Arjeplogsposten, sedan döpte vi om den till Hajen – tidningen med bett. Jag brukade teckna i den, och vi gjorde stencilkopior som vi sålde, berättar hon och skrattar vid minnet.

När det blev dags för vidare utbildning och senare jobb prioriterade Ewa Fjellström inte konsten.

-Jag valde en annan väg och utbildade mig till dietist. Det är först nu på senare år som jag gett mig själv tid och möjlighet att måla, berättar hon.

FOTO: Maria Söderberg. Jan Davidsson, Christina Lenner och Karin Lundmark besökte vernissagen för sommarens konstutställning på Silvermuseet.

Sin första utställning hade Ewa Fjellström i Fauske för fem år sedan. Det fanns intresserade köpare redan då, men den gången var konsten inte till salu.

-På min första utställning vågade jag inte sälja något. Men inför min andra utställning bestämde jag mig för att jag skulle sälja konst. Det var ett steg att ta, man ger och visar något av sig själv i konsten, säger hon.

FOTO: Maria Söderberg. Vernissagen var välbesökt, ett femtiotal personer kom dit och lovorden haglade över de båda konstnärerna.

Den här utställningen är den andra som Ewa Fjellström och Sigrid Furebotten har tillsammans. De har också gått kurser tillsammans, och gjort en kokbok för barn gemensamt. Den finns att köpa bland annat hos Guns & Roses i Arjeplog.

-Vi har så många idéer och samarbetsprojekt, det är bara svårt att få tiden att räcka till, säger Sigrid Furebotten.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x