Team Malmis, David Svensson och Kristian Sundström, slog tidigare rekord i Lapplandsmästerskapet med sin öring på 9,014 kilo.

Team Bergsviken tog hem segern i Öppna Lapplandsmästerskapet i Trolling för andra året i rad. Men den största uppmärksamheten fick Team Malmis, det lag som kom med den största öring som hittills vägts in under de 17 år som tävlingen hållits. Måttbandet visade en längd på 86 centimeter, och vågen stannade på 9,014 kilo.

 

Årets tävling blev en tvådagarstävling. Den hårda blåsten gjorde att tävlingsledningen beslutade ställa in fisket under fredagen, men både torsdagen och lördagen bjöd på riklig fångst och stor fisk. Förutom öringen på drygt 9 kilo, fick Christoffer Carlman, Team Carlman, en öring på över 6 kilo under lördagen.

 

 

Ryktet om storfångsten spred sig snabbt bland både tävlande och den publik som samlats vid den avslutande invägningen på lördagskvällen. Den öring som Team Malmis kommit med mättes och vägdes sist av alla fiskar. När vågen stannade på 9,014 kilo utbröt jubel i publiken.

-Vi hade haft en lång döperiod och var så less på att fiska när den högg. Det blev kaos i båten, vi skrek oss hesa och sen drog vi upp den, beskriver Kristian Sundström.

Team Malmis fick förstås pris för både dagens och tävlingens största fisk. Men segern i årets tävling gick till Team Bergsviken, som tog ledningen redan under torsdagen.

De fiskare som inte vill behålla sin fångst brukar skänka den till kommunens Kostservice, där den tillagas och blir till mycket uppskattade festmiddagar inom äldreomsorgen. I år blev det totalt 48 kilo filéer av öring och röding från Hornavan. Som ett tack för denna årliga gåva bjöd Kostservice samtliga fiskare på smörgåsar under tävlingens första dag.

Under tävlingsdagarna inbringade ett lotteri med priser skänkta av Urban Widman (en kniv) och Leif Sjöblom (en träskål och ett lapptäcke) 20 000 kronor till Min stora dag. Kniven vanns av Martin Bergström och träskålen av Roland Andersson. Den som kan visa upp lott nummer 67 i Trollingklubbens lotteri kan hämta ut den sista vinsten, lapptäcket.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x