070-344 20 23

FOTO: Stefan Holm. Samarbete ger resultat. Den här gången i form av en öring på 4,5 kilo.

Lennart Löfgren och undertecknad, Stefan Holm, åkte ut och fiskade klockan 07.00 den 18 juli. Vi skulle testa ett drag från orten, med namnet “Headbanger”, konstruerat av Dan Lestander. Vi sa som vanligt när vi var på väg ut: “Vad kan en sån här dag ge?” Vädret var optimalt, varmt och nästan ingen vind, om det nu är det bästa för öringfiske.

Lennart fiskade mer ytligt med en Headbanger med längd 16 cm, floating och färg Black Metal. Själv fiskade jag med djuprigg och vobbler.

Klockan 07.30 slog en öring till med enorm kraft mot Lennarts Headbanger och gjorde en lång rusning så att det skrek i rullen. Efter flera rusningar och höga hopp fick vi bekräftat att det verkligen var en öring.

Efter cirka 30 minuters drillning hände något som absolut inte får hända.

FOTO: Stefan Holm. Ett trasigt rullfäste och en stor öring på kroken. Inte en optimal kombination, men allt löste sig till sist.

Rullens fäste lossnade och delar av fästet ramlade ner under durken. Där satt vi med en rulle i handen och en rusande fisk. Men skam den som ger sig.

Lennart plockade fram eltejp och en kort ståltafs. Rullen säkrades under tiden som öringen gjorde snabba rusningar. Men rullen hängde lös och det är inte optimalt när man jobbar med en stor fisk.

Efter cirka 1 timme och 40 minuter gjorde fisken ett rejält försök att komma undan genom en längre rusning som slutade exakt då rullen var tom och knuten i rullen var det sista hoppet.

FOTO: Stefan Holm. Efter en lång och minnesvärd kamp kunde öringen till sist bärgas.

Lennart började med händerna ta hem lina så att vi åter kunde börja jobba hem fisken och fick lina på rullen. Vi märkte att fisken tappat lite kraft efter 2 timmar. När det gått 2 timmar och 30 minuter lyckades vi håva in öringen. Det kändes som att vi gjort rätt för ett fika nu.

Vilken kamp det blev med allt som hände! Öringen vägde 4,5 kilo.

Det är alltid viktigt med teamarbete.

Text och foto: Stefan Holm

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x