Det fanns både flaggor och paraplyer i tåget när högstadieeleverna vandrade mot kyrkan och årets skolavslutning.

Vädret kanske inte var det bästa, men skolavslutning blev det och sommarlovet har nu börjat för eleverna vid Öbergaskolan, Kyrkholmsskolan och Hornavanskolan i Arjeplog.

Kyrkan fylldes till sista plats, precis som det brukar vara när det är skolavslutning i Arjeplog. Från kyrkans personal uppmanades eleverna att komma ihåg sitt eget värde, och att man aldrig förlorar sitt värde, även om man ibland kan bli smutsig, trampad på och tillknycklad.

Fredrik Westerlund, skolchef, gav eleverna rådet att läsa eller skriva böcker.

-Till lågstadiet sa jag att de skulle hitta på nåt själva när de har tråkigt. Till mellanstadiet sa jag att de skulle fiska och fjällvandra. Det kan jag säga till er också, men jag vill lägga till det här med att läsa eller skriva böcker. På sommarlovet kan ni läsa vad ni vill, och det är så ljust att ni kan läsa när ni vill, oavsett om det är dag eller natt. Att läsa och att skriva är ett äventyr, och jag vill be er att omfamna orden och språket och ta dem med er på äventyret.

 

Rektorn Ola Sonidsson greppade gitarren och sjöng både för och med elever och personal. Han framförde även ett särskilt tack från alla nyanlända elever till deras lärare i svenska.

Priser delades ut till de som genomfört Klassikern, ett kraftprov bestående av cykling, terränglöpning, simning och skidåkning. De som klarat av alla grenarna var Robin Sundstén, David Sixtensson Lundberg, Yusuf Mutlu och Mabus Hjorthall.

Årets Polar-pris gick till Moa Renlund Bergman, som visat sig vara en riktigt bra polare.

-Hon har förstått skolans värdegrund, hon ställer alltid upp för andra, hon är omtänksam, målmedveten och mån om att reda ut missförstånd, sa Ola Sonidsson.

För första gången hölls i år även gymnasiets avslutning i Arjeplogs kyrka. Den har tidigare hållits i sporthallen.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x