Samarbete. Räddningstjänsten i Arjeplog ser till att Mimmikåtan kan ställas upp. Kåtan kommer nu att stå här i fyra veckor, och tanken är att den ska fyllas med musik, hantverk och konst.

Nu står den där igen, Mimmikåtan. På udden mellan Silvermuseet och kyrkan utgör den ett unikt och uppskattat blickfång i Arjeplog.

Denna sommar kommer den att finnas på plats under fyra veckor, och fyllas med musik, konst och hantverk.

Tältkåtan, som ägs av Arjeplogs Konstförening, målades av konstnären Bengt Lindström 1993. Han målade den som en hyllning till sin vän Mimmi Helamb, Vuoggatjålme, och gav den också namnet Mimmikåtan.

Under förra året restaurerades kåtan både in- och utvändigt. Karen Ingebrigtsen sydde ett innertält av segelduk, och Bernt Adolph restaurerade den färgstarka målningen på utsidan.

 

Räddningstjänsten i Arjeplog ställer upp med hävarbil och personal för att få stänger och tältduk på plats. Ett arbete som kräver beslutsamhet, försiktighet, styrka och samarbete..

-Det är klart att vi hjälper till, det här är ju också en bra övning för oss, både fysiskt och med att använda hävarbilen, säger Martin Lundström.

Barbro Holmström är ordförande i Arjeplogs Konstförening. Hennes förhoppning är att Mimmikåtan ska fyllas med olika aktiviteter under de kommande fyra veckorna. Tillsammans med Rigmor Lestander, ordförande för Skapande Händer, tar hon emot intresseanmälningar och flera aktiviteter är redan inbokade, såväl helg som vardag.

Program kommer att presenteras på Arjeplognytt.se.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x