Intresset för fiske i Arjeplogsströmmarna ökar, och fiskevårdsföreningen satsar på utveckling. Årets fiskepremiär blev blåsig men lyckad, inte minst för William Karlberg som efter bara några minuter och ett par kast fick en fin öring på 3.02 kilo.

FOTO: Johnny Johansson. Personbästa, 3,02 kilo. William Karlberg med årets första öring fångad i Arjeplogsströmmarna.

I samband med kraftverksbygget höjdes många både oroliga och kritiska röster angående sportfisket i Arjeplogsströmmarna, och det talades om bojkott. Men sedan kraftverket stod klart har fiskekortsförsäljningen ökat med 49 procent, och under de senaste åren har föreningen som förvaltar fisket satsat på att förbättra och utveckla området. Bland annat har anslagstavlor, grillplatser, bord och bänkar placerats ut och fiskebevakning sker både före, under och efter fiskesäsongen. Årets säsong har också, efter önskemål från fiskare, förlängts fram till 15 september.

FOTO: Åsa Lindberg. Föreningar i samarbete. Arjeplogs Brukshundklubb stod för fikaservering och tipsrunda i samband med fiskepremiären i Arjeplogsströmmarna.

I samband med premiären hade Arjeplogs Brukshundklubb ordnat med fikaservering och tipspromenad i Tjärdnas. Fiskepremiären bjöd inte på bästa tänkbara väder, men lockade ändå en hel del besökare.

William Karlberg var en av de första fiskare som fick napp under kvällen. Draget som användes hade Johnny Johansson på G-K:s fiske tipsat om. Johnny Johansson var också med och fiskade under premiären, med ett exakt likadant drag. Hans napp resulterade dock i förlust istället för fångst, och det draget ligger kvar på botten någonstans i Arjeplogsströmmarna.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x