Kulturrådet har beviljat totalt 950 000 kronor till biblioteket och Kulturskolan i Arjeplog. Pengarna ska användas till att förbättra och utveckla verksamheterna.

-Det här betyder jättemycket för oss, säger en glatt överraskad Christina Sundqvist, kultur- och fritidsansvarig i Arjeplogs kommun.

Kulturskolan i Arjeplog får 300 000 kronor för kommande verksamhetsår. Det innebär att den verksamhet som påbörjats, med undervisning inom musik, bild och drama, kan fortsätta. Dessutom kan Kulturskolan nu utökas med dansundervisning.

Biblioteket får 650 000 kronor inom ramen för Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek. I ansökan nämns vikten av öppna mötesplatser för alla åldrar, tematräffar, sagostunder och läsfrämjande, samt att särskilt uppmärksamma nationella minoritetsspråk. För att nå ut till så många som möjligt och kunna genomföra så många aktiviteter som möjligt samarbetar biblioteket med bland annat studieförbund och föreningar.

Pengarna som nu kommit från Kulturrådet ska användas till personal, utbildning och hjälpmedel.

-Det här ger oss fantastiska möjligheter. Vi har redan en bred och bra verksamhet, men nu kan vi bli ännu bättre. Vi kan ta in extra personal, skaffa hjälpmedel för synskadade och satsa mer på läsfrämjande, säger Christina Sundqvist.

Satsningen på Stärkta bibliotek syftar till att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. 240 ansökningar om stöd kom in och Kulturrådet har prioriterat ansökningar som visar på långsiktiga satsningar.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x