Med eldar, varmluftsballonger, korvgrillning och körsång firades våren och valborgsmässoaftonen vid Vuojatkåtan i Sundnäs. Ett sjuttiotal personer anslöt sig till firandet, som hölls i direkt anslutning till årsmötet för Rappen-Labbas intresseförening.

Fyrverkerierna ersattes denna gång av varmluftsballonger, som deltagarna hjälptes åt att skicka iväg.

Föreningen, som har närmare tvåhundra medlemmar, arrangerar varje år kulturdagar och olika aktiviteter  som lockar många deltagare. Ett av de årligt återkommande arrangemangen är valborgsfirandet.

Linda Karlberg är en av styrelsemedlemmarna I Rappen-Labbas intresseförening. Hon presenterade verksamhetsplanen för det kommande året, och gladde sig åt att så många deltog vid årsmötet.

Vuojatkåtan, som är föreningens samlingslokal, var välfylld under årsmötet. Förutom de sedvanliga årsmötespunkterna, diskuterades fiskeprojektet och skoterleder/färdstråk i området. Fiskeprojektet handlar om bland annat restaurering och anläggande av lekbottnar i sjön Labbas tillflöden, och arbetet kommer att fortsätta eftersom resultaten tycks vara goda. Även denna sommar kommer elfiskeundersökningar att utföras.

I sitt vårtal gjorde Edvin Persson en tillbakablick och berättade sina minnen från en tid när värmen och röken från majbrasan förstärktes med hjälp av gamla bil- och traktordäck. Numera innehåller majbrasan dock inget annat än björk- och tallved, och eldandet utanför Vuojatkåtan sker i en stor korg.

Fredrik Holmström och Mats Östman möttes under kvällen i en spontan men prestigefylld skytteutmaning. Bägge två var träffsäkra även som vänsterskyttar, men efter ett par omgångar kunde till sist Mats Östman utses till vinnare.

 

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x