Hjältarna i föreställningen Barntjuvarna. Från vänster Ella Karlberg, Alice Westerlund, Tekla Jakobsson och Eli Nutti.

Från idé till föreställning – av och med elever i årskurs 2-5 på Öbergaskolan. Under höst- och vårterminen har de jobbat i två olika grupper med sina egna teaterföreställningar, Havsfolket och Barntjuvarna.

 

Publiken bjöds på två teaterföreställningar, tack vare ett samarbete mellan Kulturskolan och Elevens val på Öbergaskolan.

På onsdagskvällen bjöds allmänheten in till premiär på Medborgarhuset. Första föreställningen, Havsfolket, illustrerade ett aktuellt miljöproblem, nedsmutsningen i haven.

 

 

En utskickad städpatrull hittade, förutom en massa skräp, en värdefull skatt som finansierade städningen av havet och gav nya möjligheter att bada i rent vatten.

 

Barntjuvarna (Freja Juuso och Liam Rosie) ställdes inför ett tufft uppdrag – att stjäla barn till en armé på planeten Iris.

 

I den andra föreställningen, Barntjuvarna, bjöds publiken på lite mer spänning. Bortrövade barn skulle tränas upp till soldater för att göra planeten Iris till universums mäktigaste planet. Men allt gick inte som planerat.

 

 

Flera av aktörerna spelade olika roller, och gjorde det med bravur. Förberedelser och träning inför premiären har skett under lektionstid, en gång per vecka sedan i höstas. Totalt 23 barn har deltagit i “Från idé till föreställning”, som är ett samarbete mellan Kulturskolan och Elevens val på Öbergaskolan.

 

Harleen Kalkat, Linda Bolmvik och Selim Hjorthall har jobbat med eleverna som deltagit i “Från idé till föreställning” sedan i höstas.

 

-Det är förstås lite svettigt för dem att spela flera olika roller, men de lär sig att samarbeta, vara koncentrerade och att jobba med olika övergångar, säger Harleen Kalkat.

Tanken är att fortsätta med samma inriktning under nästa läsår, och då även involvera musikskolan. Arjeplog har därmed minst en ny premiärföreställning inom ramen för Kulturskolan/Elevens val att se fram emot.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x