Flygbolaget Nextjet har ansökt om konkurs, och samtliga flygningar har ställts in.

Det här innebär bland annat att Arvidsjaurs flygplats nu står utan flygtrafik, förmodligen under flera månader. Bolaget har en skuld på ungefär 1,6 miljoner kronor till Arvidsjaurs flygplats, uppger Ralf Lundberg, flygplatschef i Arvidsjaur i en intervju med SVT.

Kent Ögren, ordförande för Arvidsjaurs flygplats, säger till SVT att han befarar att Nextjets konkurs kommer att leda till permitteringar av personal.

Regionrådet Maria Stenberg, som intervjuats av P4 Norrbotten, ser allvarligt på att Arvidsjaurs och Gällivares flygplatser nu står utan flygtrafik, och menar att Region Norrbotten nu behöver bistå kommunerna.

Länk till inslagen om Nextjets konkurs, publicerade på SVT:s egen sida, finns här.

Länk till inslagen om Nextjets konkurs, publicerade på P4 Norrbottens egen sida, finns här.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x